Amazone,

 

Deze prachtige hoofdtooi is gemaakt met 32 staartveren van de amazone papegaai, en 6 pauwenveren. Voorop bevinden zich nog meer veren van pauwen. Ertussen zit een prachtige papegaai bloem; deze is natuurlijk niet echt. De kleuren komen overeen met de veren. Op het voorhoofd hangt een prachtige glazen steen met schitterende stukjes erin. Daarboven zijn hele kleine geemailleerde bloemetjes bevestigd, en daartussen zitten felgroene gedroogde grasaren.

Langs de zijkanten zijn lange vlechten van sisal touw, met daartussen lange snoeren met diverse zaden. De tooi is erg licht, past altijd doormiddel van een metalen frame en kan vastgezet worden met groene linten.

Boswezen,

 

Deze mooie fantasy tooi heeft twee grote

gekrulde hoorns, ze zijn heel stevig.

Op de tooi zijn verschillende versiersels aangebracht.  3 lange fazanten veren en twee met oranje punten; ook van de fazant.

Op het voorhoofd hangt een uniek sierraad van een hertekop met kleine schitterende zirkonia steentjes. Er "groeien" lange soorten groen aan, en er zijn wat herfst bladeren te vinden en stukjes mos. Prachtig hert in het midden maakt het helemaal af.

Ook deze tooi heeft een metalen buigzaam frame, en linten om vast te zetten.

Isis zeemeermin, godin

 

Er was eens een zeemeermin die aanspoelde in Egypte, en ja dan krijg je dit! Deze op Isis geinspireerde zilveren hoofdtooi is super licht en comforabel te dragen, past altijd door het metalen buigzame frame. De schubben op de tooi zijn gemaakt van pvc, de hoorns van piepschuim, karton, ijzerdraad en aluminium. Op het middenstuk bevindt zich een prachtig zilverkleurig sierraad met schitterende steentjes, en op het voorhoofd nog een grotere ''edelsteen''. Wat het meest bijzondere is aan deze tooi is dat de bal licht kan geven in verschillende kleuren. Deze bal kan tussen de hoorns worden geklemd. Vast te zetten met linten.

Gohtic vamp,

 

Geweldige zilveren tooi met echte bokkehoorntjes en doodshoofdjes, kettingen en bloedrode stenen.

Tevens 4 blauwe ''stenen'', en wat ''botjes''

Zit zeer comfortabel en past altijd. Uitgevoerd in sterk karton, schuim, metaaldraad en vilt. Charmant doch ook wel een beetje eng.....The Queen of the vamps...

Aztec prinses,

 

Deze mooie tooi geinspireerd op de azteken is van leer, en de veren kunnen evt. worden vervangen voor andere. Deze tooi heeft tien veren van de ara, vier fazant en twaalf pauwenveren. Is bedekt met goudfolie en heeft vier prachtige groene ''edelstenen''. Aan de zijkant zijn grote oorbellen met keverschildjes en gouden kerstballetjes! Deze tooi past doormiddel van elastiek dat je vastzet achter het hoofd. Zeer comforabel!

Met dank aan model Angel Avans , en Wim Robat fotografie.